Bitter Çikolatanın Tansiyon Düşürücü Etkisi

Bitter Çikolatanın Tansiyon Düşürücü Etkisi

3 Dakika Okuma Süresi
5 ay önce
Paylaş


Hipertansiyonun Tehlikeleri ve Bitter Çikolatanın Faydaları

Yüksek tansiyon veya hipertansiyon, kanın vücuttaki arterlere uyguladığı kuvvetin çok yükselmesidir. Esansiyel hipertansiyon veya yüksek tansiyon, bilinen bir nedeni olmayan yüksek tansiyonu içerir. Santa Monica, CA’daki Providence Saint John Sağlık Merkezi’nde kurul sertifikalı kardiyolog olan, çalışmanın yazarı Dr. Rigved Tadwalkar, Medical News Today’e şunları açıkladı: “Esansiyel hipertansiyon, altta yatan belirgin bir neden olmaksızın yüksek kan basıncı seviyeleriyle karakterize, oldukça yaygın bir tıbbi durumdur. Dünya çapında hipertansiyonun en yaygın nedenidir. Esansiyel hipertansiyon, koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği ve felç dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalıklara en çok katkıda bulunan faktör olarak öne çıkıyor.” Yüksek tansiyon, yaşam tarzı değişiklikleri ve bazı ilaçlar yoluyla yönetilebilir. Ancak insanlar genellikle yüksek tansiyonun ortaya çıkmasını önlemek için harekete geçebilirler. 

Genel olarak sağlıklı beslenmek, sağlıklı kiloyu korumak ve egzersiz yapmak yardımcı olabilir. Ancak araştırmacılar aynı zamanda belirli gıdaları yemenin yüksek tansiyonun önlenmesine nasıl yardımcı olabileceğini de araştırıyor. Bunun gibi araştırmalar insanların daha spesifik sağlıklı gıda seçimleri yapmasına yol açabilir.

 Bitter çikolata, araştırmacıların incelemek istediği birçok potansiyel sağlık faydasına sahip bir gıdadır. Çalışma dışı yazar ve kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Karen Z. Berg, Medical News Today’e şunları açıkladı: “Çikolatanın ‘bitter çikolata’ olarak kabul edilebilmesi için en az %50 kakao katıları içermesi gerekir ve birçok bitter çikolata %70, hatta %90 kakaodan oluşur, bu da şeker gibi diğer katkı maddelerine çok daha az yer bırakır. Bitter çikolatanın sütlü çikolata çeşitlerine göre daha acı olmasının nedeni budur.”

“Kakao flavanoller açısından zengindir, dolayısıyla çikolatanızdaki kakao yüzdesi ne kadar yüksek olursa, sağlık açısından da o kadar fazla fayda mümkündür. [D]ark çikolata aynı zamanda iyi bir lif, demir, magnezyum, fosfor ve çinko kaynağıdır. En fazla faydayı elde etmek için kakaonun daha doğal formlarını seçmek istediğinizi unutmamak önemlidir. Şunu da unutmamak gerekir ki, sahip olduğunuz kakao yüzdesi ne kadar yüksekse, o kadar fazla kafein içerecektir.” — Karen Z. Berg





Source link

Benzer Yazılar
Okunma 5 ay önce

Yorum Yapın

Sitemizde bulunan içeriklerin kopyalanması, çoğaltılması ve paylaşılması yasaktır. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içerikleri bildirmek ve diğer konularda bilgi edinmek için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.