Kurban eti en iyi nasıl pişirilir?

Kurban eti en iyi nasıl pişirilir?

3 Dakika Okuma Süresi
5 ay önce
Paylaş


Kurban eti en iyi nasıl pişirilir?

Kurban bayramının yaklaşmasıyla biliyoruz ki kırmızı et tüketimi oldukça artmaktadır. Et tüketiminin arttığı bu dönemde sağlık açısından dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Bunlar ;

  • Uygun koşullarda kesilmiş kurban eti, ölüm sonrası katılığı sırasında güneş görmeyen serin bir yerde ortalama  7-15°C’de 3-4 saatlik bir sürede kadar bekletilmesi gerekir. Kurban etinin yumuşaklık ve lezzet gelişimi için  4°C ‘da 24 saat depolanması yeterlidir. 
  • Kurban etini kıyma haline getirip depolamak besin değerinde kayıplar ve mikrobiyal yükü arttıracaktır. Bu  sebeple kurban etini küçük parçalar halinde depolamak daha mantıklıdır. 
  • Kıyma haline getirilen et aynı gün kullanılmalı ve tüketim zamanına kadar 4°C ‘de muhafaza edilmelidir. – Derin dondurucuda -18°C’de kurban etini 4- 6 ay süreyle depolayabilirsiniz. 
  • Et kalitesini etkileyen en önemli noktalardan biri pişirme yöntemidir. Etin türü, şekli, miktarı ve boyutuna  göre pişirme yöntemi tercih edilmelidir. Örneğin bağ dokusu fazla olan et daha az olgunlaşır bu sebeple  düşük sıcaklıkta uzun süre pişirilmelidir. Bu etler ağır ateşte haşlanarak veya kaynatılarak pişirilebilir. Bağ  dokusu az olan etlerin pişirilmesinde de fırınlama ve kendi yağında kavurma gibi yöntemler önerilmektedir. – Dinlendirilmiş ve tüketimine kadar doğru muhafaza edilmiş etler 75°C civarında pişirilmelidir.
  • Kırmızı etin yanında C vitamininden zengin sebze tüketimi, et içerisinde bulunan demir ve çinko gibi minerallerin emilimini arttırmaktadır. Bu sebeple etleri sebzeyle pişirebilir veya yanında tüketebilirsiniz. – Yağsız etlerin vücutta emilimini arttırmak için iyice çiğnenmesi gerekir. 
  • Özellikle obezite, kardiyo-vasküler hastalık, diyabet, hipertansiyon gibi sağlık probleminiz varsa et  tüketiminize dikkat etmeniz gerekir. Çünkü kırmızı etin doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksektir.

Formu Doldurun Konuyla ilgili Detaylıca Bilgilendirelim.

[contact-form-7]



Source link

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Sitemizde bulunan içeriklerin kopyalanması, çoğaltılması ve paylaşılması yasaktır. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içerikleri bildirmek ve diğer konularda bilgi edinmek için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.